top of page

to 14. maalisk.

|

Tiedekulma, Yliopistonkatu 4

Nä­kö­kul­mia de­mo­kra­tia- ja ih­mi­soi­keus­kas­va­tuk­seen -se­mi­naa­ri

Toivotamme kaikki tervetulleeksi keskustelemaan eri näkökulmista demokratia- ja ihmisoikeuskasvatukseen Tiedekulmaan 14.3.2019 klo 13–15! Millaisia haasteita ja mahdollisuuksia demokratia- ja ihmisoikeuskasvatuksen asiantuntijat nänäkevät Suomessa?

Registration is Closed
See other events
Nä­kö­kul­mia de­mo­kra­tia- ja ih­mi­soi­keus­kas­va­tuk­seen -se­mi­naa­ri
Nä­kö­kul­mia de­mo­kra­tia- ja ih­mi­soi­keus­kas­va­tuk­seen -se­mi­naa­ri

Time & Location

14. maalisk. 2019 klo 13.00 – 17.00

Tiedekulma, Yliopistonkatu 4, Yliopistonkatu 4, 00100 Helsinki, Finland

About the event

Tutkimuksissa on osoitettu, että Suomessa tehdään työtä demokratia- ja ihmisoikeuskasvatuksen eteen, mutta on myös havaittu sen toteutumisen epäsystemaattisuus ja irrallisuus juridisesta normiperustasta opettajankoulutuksessa, nuorten alhainen kiinnostus yhteiskunnalliseen osallistumiseen ja osallistumisen eriytyminen.

Työtä demokratia- ja ihmisoikeuskasvatuksen parissa tekevät ja opettajankoulutuksen haasteisiin eri puolilla Suomea vastaavat kertovat näkemyksensä Talk Show henkisessä paneelissa; miten demokratia- ja ihmisoikeuskasvatus näkyy ammatillisessa opettajankoulutuksessa, varhaiskasvatuksessa, liikunnan ainedidaktiikassa, koulun toimintakulttuurissa ja kuinka inklusiivinen monikielisyys toteutuu? Paneelia juontaa Matti Rautiainen Jyväskylän yliopistosta ja paneelissa ovat mukana Liisa Vanhanen-Nuutinen Haaga-Heliasta, Leif Rosqvist Turun yliopistosta, Tuomas Korhonen Itä-Suomen yliopistosta, Johanna Lampinen Oulun yliopistosta ja Mikaela Björklund Åbo Akademista.

Demokratia- ja ihmisoikeuskasvatuksen korkeakouluverkoston tapaamisen yhteydessä järjestettävä seminaari on kaikille aiheesta kiinnostuneille avoin ja erityisesti kasvatusalan ammattilaisille, opettajille ja opettajankouluttajille suunnattu. Seminaarissa julkaistaan myös erikoiskurssi demokratia- ja ihmisoikeuskasvatuksesta opettajille.

Tilaisuus on kaikille avoin ja esteetön!

Seminaarin järjestävät yhteistyössä Ihmisoikeudet, demokratia, arvot ja dialogi kasvatuksessa -hanke, Ope Osaa -täydennyskoulutushanke ja ALL-YOUTH -hanke

Share this event

bottom of page